Fotografen

fredrikJag, Fredrik Karlsson föddes 1978 i Karlstad. Jag växte upp på Hammarö, strax söder om Karlstad. Min professionella fotokarriär började 2010 då jag startade Solsta Foto & Medieproduktion.
2012 började jag på Nya Wermlands-tidningen som sommarvikarie och har sedan fortsatt som vikarie. Samma år började jag även frilansa åt Aftonbladet.
2013 Blev jag kontaktad av TT och började göra uppdrag åt dem. Parallellt med dags- och morgontidningarna så har jag gjort många uppdrag åt branschtidningar såsom Byggnadsarbetaren, Energi & Miljö, Kurera, Maskinentreprenören m fl. Jag gör löpande uppdrag åt företag, exempelvis Valmet, Hammarö Kommun, Ellevio, Fortum, Altran, Husfoto, Värmlands Trafikcenter m fl.
2015 började jag göra uppdrag åt Bildbyrån, åt dem fotograferar jag mestadels sport men även en hel del redaktionellt åt Dagens Medicin.
Sedan starten har jag även varit IF Götas fotograf. Jag fotograferar de flesta av IF Götas arrangemang såsom Tjurruset, Vårruset, Stadsloppet, Blodomloppet m fl.